Contactgegevens
Roelofshoeveweg 43
6921 RH Duiven

Sinds 1998 verwerkt DRUPET APET industriële uitvallen. Deze uitvallen zijn afkomstig uit de flessen-, thermovorm-, en strapping-industrie (Preforms, flessen, restmateriaal).

Bij Drupet recyclen we plastic. Dit plastic wordt gebruikt als grondstof voor folie dat gemaakt wordt in de andere fabrieken die onderdeel zijn van de 4PET Groep. We kopen verschillende soorten plastic, bijvoorbeeld petflessen en folie en dit vermalen wij. Vervolgens wordt het naar een andere fabriek gestuurd, waar er folie van wordt gemaakt. Deze folie wordt onder andere gebruikt voor verpakkingsmateriaal dat je tegenkomt in de supermarkt. Het vlees dat jij koopt in de supermarkt zit bijvoorbeeld in bakjes van folie dat wij gemaakt hebben.

Drupet is de eerste fabriek waarmee de 4PET Groep is begonnen. Het is geen grote fabriek en het heeft maar twee machines: een maalmolen en een ontstoffer. 4PET Groep is een vooruitstrevend bedrijf in de recycle-industrie, dat veel respect krijgt binnen de branche. Hoewel Drupet geen grote fabriek is, is het wel een ontzettend belangrijke schakel in het recycleproces van 4PET. Drupet levert namelijk de grondstof aan waar de folie van gemaakt wordt. En zonder grondstof geen bakjes.

Samen sta je sterk

Bij Drupet werk je in ploegen van twee en je hebt altijd een vaste partner. Hoewel een van de twee een meer leidinggevende rol zal hebben, ben je altijd samen verantwoordelijk voor het recycleproces. Onder andere het scheiden, malen en ontstoffen van de materialen zijn dagelijkse taken. Naast de duo’s is er een logistieke medewerker, die de ploegen ondersteunt tijdens de dienst. Bij Drupet werken drie ploegen, één overdag, één ‘s avonds en één ‘s nachts.